RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Valódi és virtuális múzeumi találkozásokSétálj, gyalogolj, bringázz velünk!16+ Bátraké a szerencse!Utazó múzeumSzakmai programokTanárok és óvodapedagógusok napja
Laczkó Dezső Múzeum
Általános információk
A Laczkó Dezső Múzeum kiállításain, rendezvényein keresztül Veszprémről szól a világnak, és a világról szól a veszprémieknek. A múzeum gyűjteménye felöleli Veszprém és Veszprém megye néprajzát, régészetét, történelmét, képző- és iparművészetét, irodalomtörténetét. A múzeum kiállítóhelyei: Laczkó Dezső Múzeum, Bakonyi Ház, Tűztorony, Hősök Kapuja, Várbörtön, Tanulmányi raktár. Részletes információ: www.ldm.hu.
Laczkó Dezső Múzeum
Veszprém
Erzsébet sétány 1.
E-mail: program@ldm.hu
Telefon: 36205484031
www.ldm.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép
A múzeum további programjai
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Veszprém megyei múzeumpedagógiai börze
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: egyéb
A rendezvényen lehetőséget kívánunk adni a városi és megyei múzeumoknak, kiállítóhelyeknek, hogy múzeumpedagógiai kínálatukat egy időben és egy helyen, a megyei hatókörű Laczkó Dezső Múzeumban bemutathassák az érdeklődő pedagógusok számára.
16+ Bátraké a szerencse!
16+ Bátraké a szerencse!
A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
Táncos interaktív mozgásos tárlatvezetés Gáspár Gábor a Tánc fesztiválján 20 éven át készített fotósorozatát bemutató kiállításában. A program során a középiskolás korosztály megismerkedhet a tánc fesztiváljának hangulatával, a mozdulatok, fények hatásával, saját fizikai erejük, hajlékonyságuk határaival. A Túrós-Máté Kinga és Krámer György koreográfusok vezetésével zajló program igazi kuriózum lesz a középiskolások számára.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Balatoni Almanach
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
A Laczkó Dezső Múzeum Irodalomtörténeti és képzőművészeti gyűjteményének kiemelkedő anyaga a Balatoni Almanach kötetben meg is jelenő, kortárs költők és festők balatoni témájú verseinek és illusztrációinak csoportja. 2020 nyarán virtuális térbe ültetve videosorozatot készítettünk a nyári versekből, az utazó múzeumi alkalmakkor az őszi témájú versekkel, alkotásokkal látogatunk meg Balaton-parti helyszíneket, ahol kreatív írással, illusztrálással találkozhatnak az érdeklődő osztályok, családok.
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Üvegen innen és túl
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Fényben tündöklő - válogatás a Laczkó Dezső Múzeum üvegművészeti gyűjteményéből című kiállításunk különleges programja, ahol a kiállításban látható üvegtárgyak mellett megmutatjuk a raktárban őrzött további alkotásokat. A digitális tér és felület számos olyan lehetőséget enged a bemutatásra, mely személyesen műtárgyvédelmi okokból kivitelezhetetlen. A két formula, a két élményforrás izgalmas programot jelent az üvegművészet már elkötelezett híveinek, és az azt éppen most megismerő érdeklődőknek.
Szakmai programok
Szakmai programok
Múzeumi koordinátori kerekasztal
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
A régió múzeumi szakembereinek hirdetett kerekasztal beszélgetés, mely során a tavaszi home office, virtuális múzeum, digitális oktatási segédanyagok témák kapcsán összegezzük a tapasztalatokat, megosztjuk jó gyakorlatainkat, mérlegeljük mik azok a trendek, melyek a helyrerázódott világunkban is folytathatóak, mik azok a technikai, szaktudásbeli feltételek, amik egy eljövendő rendkívüli időszakban segítségünkre lehetnek.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Üvegséta
Lejárt program
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: városnéző séta
Városi séta a Fényben tündöklő című üvegkiállításunkhoz kapcsolódva. A kiállítás tereiben találkozva, megszemlélve a kiállítótér eredeti üvegablakait, továbbindulunk a várba a Szent Mihály székesegyház Sztehlo Lili által tervezett üvegablakait megcsodálni. Ezután megtekintjük a Városházán és előtte Lugossy Mária szobrának makettjét, és eredeti köztéri verzióját, majd a Veszprémi Petőfi Színház hatalmas üvegablakait szemléljük meg a színház belső lépcsőjéről.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap