RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
„Szép és szomorú emlékeim is valának abból az időből…”  Lejárt program
település:
Vác
múzeum neve:
Tragor Ignác Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
Tragor Ignác Múzeum Memento Mori & Ars Memorandi Kiállítóhely, Március 15. tér 19.
napszak: délelőtt
program típusa: egyéb, városnéző séta
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
„Szép és szomorú emlékeim is valának abból az időből…” - Történelmi időutazás 1869-be – jelmezes múzeumi séta 2020. október 3-án, szombaton, 10.00 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc váci emlékhelyeit bemutató ingyenes múzeumi sétára hívjuk és várjuk az érdeklődőket. A séta a Memento Mori Kiállítóhely/Március 15. tér 19. elől indul, időtartama kb. 1,5-2 óra, vezetője egy váci polgárasszony, aki személyes emlékeit osztja meg a résztvevőkkel. A séta az Ars Memorandi - Memento Mori Kiállítóhely elől indul (2600 Vác, Március 15. tér 19.)

„Szép és szomorú emlékeim is valának abból az időből…” - Történelmi időutazás 1869-be – jelmezes múzeumi séta
2020. október 3-án, szombaton, 10.00 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc váci emlékhelyeit bemutató ingyenes múzeumi sétára hívjuk és várjuk az érdeklődőket. A séta a Memento Mori Kiállítóhely/Március 15. tér 19. elől indul, időtartama kb. 1,5-2 óra, vezetője egy váci polgárasszony, aki személyes emlékeit osztja meg a résztvevőkkel.
A séta az Ars Memorandi - Memento Mori Kiállítóhely elől indul (2600 Vác, Március 15. tér 19.)

Honlap:
www.muzeumvac.hu
E-mail:
info@muzeumvac.hu
Ingyenes program!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Programidőpontok:
2020. OKT 03. 10:00 - 12:00
Célközönség

Családok, felnőttek, általános és középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok

Felelős személy
Név: Kis Bernadett
Cím: Tragor Ignác Múzeum 2600 Vác, Zrínyi u. 41/a
Telefon: +36305557306
E-mail: kis.bernadett@muzeumvac.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Szakmai nap óvodapedagógusok és pedagógusok számára
Szakmai nap óvodapedagógusok és pedagógusok számára
Lejárt program
Program helyszíne: Vác
Program típusa: kötetlen beszélgetés
Szakmai nap óvodapedagógusok és pedagógusok számára 2020. október 15. 13.00-16.00 2020. október 15-én, csütörtökön, 13.00-16.00 között tartjuk információs délutánunkat óvodapedagógusok és pedagógusok számára, melyen kötetlen szakmai beszélgetés keretei között vendégeink megismerkedhetnek megújult múzeumpedagógiai kínálatunkkal és aktuális kiállításainkkal.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Trianon vándorkiállítás
Trianon vándorkiállítás
Lejárt program
Program helyszíne: Vác
Program típusa: időszaki kiállítás
Utazó múzeum – Trianon vándorkiállítás Trianon - Magyarország - Vác 2020. június 19-28. között volt látogatható Vácon, az elefántos házban (Március 15. tér 23.) a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára rendezett „Trianon - Magyarország – Vác” című emlékkiállításunk, amely a 100 évvel ezelőtti események váci vonatkozásait is bemutatta. A Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt most vándorkiállítás formájában is elérhetővé tesszük a tárlatot a környező iskolák számára. A tárlat mellett a pedagógusok számára felkészítő foglalkozást biztosítunk, mely után lehetőségük nyílik a kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás megtartására, illetve igény szerint a kiállítás kurátorai is tartanak az iskolai helyszíneken múzeumpedagógiai foglalkozást. A kiállítás kölcsönzése ingyenes, a szállítást fogadó intézmény rendezi.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
„A láthatatlan ellenség” – járványok és védekezés a 18 – 20. században – múzeumpedagógiai foglalkozás
„A láthatatlan ellenség” – járványok és védekezés a 18 – 20. században – múzeumpedagógiai foglalkozás
Lejárt program
Program helyszíne: Vác
Program típusa: múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
„A láthatatlan ellenség” – járványok és védekezés a 18 – 20. században – múzeumpedagógiai foglalkozás 2020. november 3-4-5. 9.00-14.00 Mi az a mirigyhalál és az epekórság? Mi az a Lazarétum és hol volt? Mekkora pusztítást okozott a spanyolnátha Vácott? Ki volt Deák és Bismarck orvosa? Múzeumpedagógiai foglalkozásunkon szembenézve ellenségeinkkel ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ, interaktív módon a résztvevők bevonásával vetített képek és a történeti gyűjtemény tárgyainak bevonásával. Felső tagozatosok és középiskolások számára Tervezett időpontok: 2020. november 3-4-5. 9.00-14.00 Helyszín: Tragor Ignác Múzeum Központi Irodaépület/Zrínyi u. 41/a Előre bejelentkezett iskolai osztályok számára! Részvételi díj: 500 Ft/diák Előzetes regisztrációhoz kötött program!
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Hétfőn is nyitva!
Hétfőn is nyitva!
Lejárt program
Program helyszíne: Vác
Program típusa: egyéb
Hétfőn is nyitva! Az idei év váratlan helyzetei megmutatták, hogy mennyire szükségünk van arra, hogy a Múzeumunk iránt érdeklődőket virtuálisan is meg tudjuk szólítani. Erre ad lehetőséget Hétfőn is nyitva! sorozatunk, melynek egyes epizódjai a múzeum különböző gyűjteményeinek kivételes darabjait mutatják be kamerával felvett rövid spotokban. Gádor alkotások, velencei tükör, 18. századi fehér szerzetesi koporsó, viasz domborművek – egy kis ízelítő azok közül a különlegességek közül, melyek elmesélik történetüket hozzáértő muzeológusaink segítségével. A tárgyak pedig a címnek megfelelően, a múzeum zárva tartási idejében, hétfőnként mutatkoznának be, azaz kerülnének adásba a nagyközönség számára honlapunkon és egyéb közösségi média felületeinken.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap